Maratón písania listov 2020 Maratón písania listov Napíšte list a zmeňte niečí život

Ako sa môžem zapojiť?

Je to jednoduché. V období od novembra 2021 do januára 2022 môžete podpísať naše petície na internete alebo napísať a odoslať fyzické listy na podporu niektorých (alebo pokojne všetkých) prípadov, ktorým sa tento rok v Maratóne venujeme.

Registrovať sa ako účastník/-čka maratónu

Mám chuť spraviť niečo viac

Po registrácii Vám automaticky vytvoríme Váš vlastný „maratónsky profil“, cez ktorý získate prístup k všetkým potrebným materiálom, vrátane praktických návodov a detailných informácií o jednotlivých prípadoch.

Usporiadajte podujatie, na ktorom budú spolu s Vami písať listy solidarity aj Vaši priatelia a priateľky, rodina alebo širšia verejnosť, a zapojte tak do písania listov aj svoje okolie. Podujatie môžete zorganizovať na Vašej škole, na pracovisku, v susedstve, v knižnici, v kaviarni, v miestnom komunitnom centre alebo vo svojej obývačke. Ak Vám to situácia neumožňuje alebo by bolo fyzické podujatie zdravotným rizikom, môžete svoj mikromaratón usporiadať aj v online priestore.

Ak chcete usporiadať vlastné podujatie, je potrebné, aby ste sa zaregistrovali.

Registrovať sa ako organizátor/-ka vlastného podujatia

Čím viac ľudí sa do Maratónu zapojí, tým väčšia bude naša šanca na úspech! Minulý rok sme na Slovensku aj napriek pandémii a sťaženej situácii vyzbierali takmer 9 000 listov a podpisov. V roku 2019 to bolo dokonca rekordných 24 142 listov a podpisov. Maratónu sa pravidelne zúčastňuje viac ako 100 škôl zo všetkých kútov krajiny a mnohí ľudia podpisujú petície na našich podujatiach alebo na internete. Pridajte sa k nášmu boju za ľudské práva a spravodlivosť aj Vy a Vaši blízki.

Nezáleží na tom, či napíšete jediný list, alebo usporiadate podujatie pre 100 ľudí. Každý hlas navyše sa počíta!

Máte obavy alebo nejasnosti? Náš krátky kurz na Amnesty Academy vám pomôže zorientovať sa lepšie v témach tohtoročného Maratónu aj v nástrojoch, akým Maratón dostať medzi svojich blízkych a známych.

Chcem absolvovať kurz

Chcem sa stať ambasádorkou / ambasádorom maratónu

Máte otázky? Neváhajte nás kontaktovať na maraton@amnesty.sk.

Získajte viac informácií o Maratóne, jeho histórii, prípadoch a možnostiach, ako sa zapojiť.
Daniela Mužíková,
koordinátorka kampane. maraton@amnesty.sk
Sledujte nás na Instagrame a majte vždy aktuálne informácie o Maratóne a našej práci.