Maratón písania listov 2020 Maratón písania listov Napíšte list a zmeňte niečí život

Ako sa môžem zapojiť?

Je to jednoduché. V období okolo 10. decembra môžete podpísať naše petície na internete alebo napísať a odoslať fyzické listy na podporu niektorých (alebo pokojne všetkých) prípadov, ktorým sa tento rok v Maratóne venujeme.

Registrovať sa ako účastník/-čka maratónu

Mám chuť spraviť niečo viac

Po registrácii Vám automaticky vytvoríme Váš vlastný „maratónsky profil“, cez ktorý získate prístup k všetkým potrebným materiálom, vrátane praktických návodov a detailných informácií o jednotlivých prípadoch.

Usporiadajte podujatie, na ktorom budú spolu s Vami písať listy solidarity aj Vaši priatelia a priateľky, rodina alebo širšia verejnosť, a zapojte tak do písania listov aj svoje okolie. Podujatie môžete zorganizovať na Vašej škole, na pracovisku, v susedstve, v knižnici, v kaviarni, v miestnom komunitnom centre alebo vo svojej obývačke. Ak Vám to situácia neumožňuje alebo by bolo fyzické podujatie zdravotným rizikom, môžete svoj mikromaratón usporiadať aj v online priestore.

Ak chcete usporiadať vlastné podujatie, je potrebné, aby ste sa zaregistrovali.

Registrovať sa ako organizátor/-ka vlastného podujatia

Čím viac ľudí sa do Maratónu zapojí, tým väčšia bude naša šanca na úspech! Minulý rok sme na Slovensku vyzbierali rekordných 24 142 listov a podpisov. Maratónu sa zúčastnilo viac ako 100 škôl zo všetkých kútov krajiny a mnohí ľudia podpísali petície na našich podujatiach (Punk for Amnesty či Amnesty Punč) alebo na internete. Pridajte sa k nášmu boju za ľudské práva a spravodlivosť aj Vy a Vaši blízki.

Nezáleží na tom, či napíšete jediný list, alebo usporiadate podujatie pre 100 ľudí.
Každý hlas navyše sa počíta!

Máte otázky? Neváhajte nás kontaktovať na maraton@amnesty.sk.

Získajte viac informácií o Maratóne, jeho histórii, prípadoch a možnostiach, ako sa zapojiť.
Alexandra Demetrianová, koordinátorka kampane. maraton@amnesty.sk
Sledujte nás na Instagrame a majte vždy aktuálne informácie o Maratóne a našej práci.